1. A. Thank you. B. With pleasure.
C. Very well.
2. A. On the bookshelf. B. The same to you.
C. From England.
3. A. Yes, you’re right. B. I’m glad you like it.
C. Never mind.
4. A. Sorry, I don’t know.
B. Certainly, good idea.
C. Sure, no problem.
5. A. That’s right. B. You are welcome.
C. I’m afraid I can’t.
6. Where is the new sports centre?
A. Near Straight Road. B. On Long Street.
C. Beside the station.
7. What sport can’t people do now at the sports centre?
A. Table tennis. B. Volleyball.
8. How much should you pay for a year-ticket if you are 16?
A. $40. B. $50. C. $60.
9. Why will they go to the sports centre next Friday?
A. They won’t have any classes.
B. They can play there longer.
C. The tickets will be cheaper.
10. What’s the relationship(关系)between the two speakers?
A. Schoolmates. B. Workmates.
1. I’m looking for a bank, but I can’t find .
A. it B. one C. this D. that
2. He ran to catch the early bus.
A. fast enough B. quick enough
C. enough fast
3. The English teacher suggests all of the students English every morning.
A. read B. reads C. reading D. to read
4. —Hi, Ann! I won the first prize in the English Speech Contest.
—Congratulations! And I guess your parents must you.
A. be mad at B. be proud of
C. be angry with D. be impolite to
5. The boy offered an old lady cross the road.
A. help B. to help C. helped D. helps
6. Finish your homework first, then you’ll surf the Internet for half an hour.
A. can B. need
C. be able to D. may
7. Parents always their children play football in the street.
A. warn; not to B. say; to
C. say; not to D. warn; to
8. Please speak a little louder everyone can hear you clearly.
A. so B. because C. to D. so that
9.He doesn’t do his homework , though he has .
A. carefully enough; enough time
B. enough carelessly; time enough
C. carelessly enough; enough time
D. enough carefully; enough time
10. —We’re going to hold a party next Saturday, and I’d like you to come.
— ! I have a meeting to attend that day.
A. Good luck B. What a pity
C. It’s great D. Well done
Ted sat next to me when we were in primary school(小学). He had serious problems when he talked with people. One always 1 guess what he was saying. Besides, most of my classmates did not like to be with him 2 his hands and shirts were 3 dirty. I tried to let him know the importance of being clean by 4 him several times a day to wash his hands. 5 he just could not understand.
One day, our teacher Miss Li walked up to Ted. Without saying 6 , she took Ted to the washroom. Slowly, Miss Li 7 his hands and told him that he should keep himself clean. She did that every day for one 8 . Finally, Ted understood.
Miss Li’s love has given me a good example to follow when I am doing my 9 . I always remember to teach my students 10 showing them the right ways to do things. And most important of all, I always remember to give them more time to learn and to grow up. 【 】
1. A. should B. had to C. might D. could
2. A. although B. after C. before D. because
3. A. always B. sometimes
C. seldom D. never
4. A. telling B. killing C. hurting D. feeding
5. A. And B. Or C. But D. So
6. A. nothing B. everything
C. something D. anything
7. A. touched B. washed C. moved D. caught
8. A. hour B. second C. day D. month
9. A. job B. homework C. travel D. business
10. A. with B. in C. to D. by
Jack thought himself a basketball fan. He watched quite a lot of American NBA basketball games. Not only did he watch them, he spent much of his free time playing on the court too. Then came the final year of his middle school. All of his regular teammates stopped showing up on the court because they were simply too busy preparing for the high school entrance exam to play. He was, of course, under much stress himself, like everyone else. A good exam result meant a good high school; a mediocre(平庸的)score meant a mediocre school. Much was at stake. However, he loved basketball so much that he still found time to play, this time with a group of guys who were said to have skipped classes(逃课)before.
Some of his teachers started worrying about him. They asked his mother to go to school to let her know that Jack was hanging out with problem kids. When his mother returned home that day, she wanted to talk to Jack. Knowing the purpose of her visit to the school, Jack thought his mother would punish him for befriending those bad guys. To his surprise, his mother was not angry with him at all. She wanted to hear her son’s side of the story. So Jack told his mother about what he knew of Simon and Peter. Simon’s parents were badly ill; Peter’s father had lost his job. They both seemed to Jack to be normal kids. Jack’s mother thought for a moment, then went on to say that she was OK with her son playing with them and that she and her son should think of ways to help these kids. Soon Jack’s mum introduced some part-time jobs to Simon and Peter, which they accepted. She believed in her son and cared about those who were less lucky.
Jack’s basketball friends and he have left for different places, but they still keep in touch. He knows Peter is now a manager of a local bank. Simon is currently a freshman at a university. Sadly, it is impossible to get together to play basketball again, but whenever they get on the phone, they talk about it all the time.
1. After Jack’s mother came home from school, she .
A. was angry with him
B. told him what his teachers had said
C. asked him to keep away from problem kids
D. was patient enough to listen to her son’s words
2. What does the underlined sentence “Much was at stake” probably mean in the passage?
A. Jack must be punished by his mother.
B. Jack might not enter a good high school.
C. Jack might get hurt when playing basketball.
D. Jack must be influenced badly by problem kids.
3. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Peter’s family are living much better.
B. Simon is now studying at a university.
C. Jack’s mum understood him instead of blaming him.
D. Jack’s teachers wanted his mother to help his friends.
4. The main idea of the passage is to tell us to .
A. make friends with problem kids
B. keep in touch with friends all the time
C. try to understand children and help problem kids
D. give up hobbies before the high school entrance exam
1. I want to learn a kind of i , for example, guitar.
2. —I’ll look for some material, and you’ll make a PPT.
—It’s a d .
3. It’s n to wear a mask(口罩)in hazy(薄雾蒙蒙的)weather.
4. The boy is (诚实的). He tells the truth all the time.
5. Is there any (原因;理由)why you can’t come?
6. My bike always goes wrong. I’m considering_______ (buy)a new one.
7. He looked_______ (angry)at the young man and didn’t say a word.
8. We should brush our teeth at_______ (little)twice a day.
9. If it doesn’t snow tomorrow, we_______ (have)PE class outside.
10. My dad has offered_______ (pick)us up.
1. There is something wrong with my cell phone. (改为同义句)
Something_______ _______ with my cell phone.
2. Peter could draw at the age of three. (改为同义句)
Peter_______ _______ _______ draw at the age of three.
3. I think he is right. (改为否定句)
I_______ think he_______ right.
4. He got up late. That was why he missed the bus. (合并为一句)
_______ _______ why he missed the bus_______ _______ he got up late.
5. Hurry up, or you will be late for class. (改为条件状语从句)
You will be late for class_______ you_______ hurry up.
Last week our school held a parents’meeting. Parents, students and teachers sat together and talked a lot. Betty says she has a lot of problems. She~
1. Take this medicine and you’ll get well soon.
2. Where’s my English book, Mum?
3. Thank you very much for your beautiful present. 【 】
4. Could I use your mobile phone?
5. How about going out for dinner this evening?
答案: 1～5. AABCC
M: Hello, Jane. Have you ever been to the new sports centre?
W: No, never, Bob! Where is it?
M: On Straight Road. You know, near Long Street, beside the station.
W: Oh. Is it good?
M: Yes, it’s great! You can do lots of sports there. Last week I went there with my father and we played table tennis and volleyball.
W: What about swimming?
M: Not yet. They are going to build a swimming pool next year.
W: Is it expensive?
M: Not really, Jane. It’s $60 a year if you are over 18, and $40 if you are 15 to 18.
W: Oh, that’s good because I’m 16.
M: And on Friday and Saturday it stays open late—till 10 o’clock.
W: Oh, great. How did you get there last week?
M: I took the No. 14 bus. It’s only ten minutes from the bus station. Do you want to go next week?
W: OK. Any day except Sunday.
M: Why don’t we go on Friday? Then we can stay late. 【 】
W: OK. Let’s meet after school.
答案: 6～10. CCABA
1.【解析】选B。考查指示代词辨析。it指代前面提到的物; one指代与前面同类的人或物; this指代这一个; that指代那一个。句意:我正在寻找一家银行,但我没能找到一家。这里指代“同类的物”,故选B。
2. 【解析】选A。考查副词用法。句意:他跑得足够快去赶早班车。enough修饰形容词或副词时,放其后。run是行为动词,应该用副词修饰, quick是形容词, fast是副词,强调速度快,故选A。
3. 【解析】选A。考查固定句式。句意:英语老师建议所有的学生每天晨读英语。suggest sb. (should)+动词原形,故选A。
4. 【解析】选B。考查动词短语辨析。句意: ——嗨, Ann!我在英语演讲比赛中得了第一。——祝贺你!我猜你父母一定会为你感到自豪。be mad at“对……疯狂”; be proud of“为……感到自豪”; be angry with“对……生气”; be impolite to“对……不礼貌”。故选B。
5. 【解析】选B。考查固定搭配。句意:那个男孩主动帮助老奶奶过马路。offer to do主动提出做某事,故选B。
6. 【解析】选C。考查情态动词的语境辨析。句意:先完成作业,那么你就能够上网半小时。can能够,表示固有的.能力; need需要; be able to能够,表示后天习得的能力; may可以,可能。根据句中的助动词will,可排除A、B、D三个选项,因为句中只能出现一个助动词,同时be able to与句意相符,故选C。
7. 【解析】选A。考查固定搭配。warn sb. not to do sth.表示“警告某人不要做某事”,固定搭配。句意:父母总是警告孩子们不要在街上踢足球。
8. 【解析】选D。考查连词辨析。句意:请大点声说,以便每个人都能听清你说话。so所以; because因为; to到; so that以便。故选D。
9.【解析】选A。考查enough的用法。句意:他做家庭作业不够细心,尽管他有足够的时间。形容词或副词+enough; enough+名词。修饰行为动词do用副词carefully; time是名词,故选A。
10. 【解析】选B。考查交际用语。句意: ——下周六我们要举行一个聚会,我希望你来。——多么遗憾!那天我有一个会议要出席。A项“祝你好运”; B项“多么遗憾”; C项“太好了”; D项“干得好”。故选B。
1. 【解析】选B。考查语境理解。have to意思是“必须,不得不”。结合上文“He had serious problems when he talked with people. ”可知, Ted与人交流时有严重的问题。因此,当他说话时,人们总是必须猜测他说的意思。
2. 【解析】选D。考查连词。although“尽管”; after“在……之后”; before“在……之前”; because“因为”。由“most of my classmates did not like to be with him”可知选D。
3. 【解析】选A。考查程度副词。always意为“总是”; sometimes意为“有时”; seldom意为“几乎不”; never意为“从来没有”。结合上文,大部分学生不喜欢和Ted在一起的原因是他的手和衬衫总是很脏。故选A。
4. 【解析】选A。考查语境理解。“by telling him several times a day to wash his hands”表示每天告诉他几次让他洗手。
7. 【解析】选B。考查语境理解。结合下文可知,老师给他洗手并告诉他应该保持自己干净。wash one’s hands意思是“洗手”。
8. 【解析】选D。考查语境理解。“for+时间段”表示一段时间。由句中的“every day”可知,应选D。即老师一个月内每天都那样做。
9. 【解析】选A。考查词义辨析。由下文“I always remember to teach my students. . . ”可知,我也是一个老师。因此,当我做工作的时候,李老师的爱给了我一个好的榜样。job意为“工作”; homework意为“家庭作业”; travel意为“旅行”; business意为“商业,生意”。符合条件的只有A项,故选A。
1. 【解析】选D。推理判断题。题干意为“当杰克的妈妈从学校回到家后,她。”A.很生他的气; B.告诉他老师说的话; C.让他远离问题孩子; D.足够耐心地听她儿子的话”。根据文章句子“. . . his mother was not angry with him at all. She wanted to hear her son’s side of the story. ”可知杰克的妈妈没有责备他,反而耐心地听他的故事。故选D。
2. 【解析】选B。细节理解题。题干意为“画线的句子‘Much was at stake’在本段中意思是什么? ”根据本段中的句子“a mediocre score meant a mediocre school. ”可知一个平庸的成绩意味着一个平庸的学校,结合杰克在学校中的表现,经常打篮球,所以,我们可以推知杰克可能进不了好学校。故选B。
3. 【解析】选D。细节理解题。题干意为“根据文章,下面哪个句子是不正确的? ”A是正确的,根据文章句子“Peter’s father had lost his job. ”和“He knows Peter is now a manager of a local bank. ”可知彼得的生活好多了; B是正确的,根据句子“Simon is currently a freshman at a university. ”可以判断; C是正确的,根据文章第二段可知杰克的妈妈没有责备杰克,而是耐心地听他的故事,可知杰克的妈妈是理解杰克的; D是不正确的,杰克的老师想让他妈妈去学校的原因就是希望他妈妈管教一下杰克不能和那些逃学的孩子玩,而不是为了想让他妈妈去帮助他的朋友。故选D。
答案: 1. instrument 2. deal 3. necessary 4. honest 5. reason
答案: 6. buying 7. dangrily 8. least 9. will have 10. to pick
答案: 1. goes wrong
2. was able to
3. don’t; is
4. The reason; was that
5. if; don’t
Last week our school held a parents’meeting. Parents, students and teachers sat together and talked a lot. Betty says she has a lot of problems. She often suffers from stress and feels disturbed at times because of exams. She has too much homework, so she doesn’t have time for her hobbies. She also doesn’t know how to keep a balance between work and hobbies. Her teacher often tells her there are many ways to relax. She can often talk to her parents and friends. She can also read some great books by famous writers. Now she knows it’s important to save time. She can hand in her homework on time. She has made great progress in study.